søndag den 24. oktober 2010

I'm going down to Alfabet alfamale street

Jeg beklager stilheden de seneste dage: Jeg har tilbragt en forlænget weekend i et sommerhus uden netadgang og uden Prince. Og jeg er stadig i chok. Både over at skulle undvære begge dele og over stilheden og... fordi jeg har brugt fredag, lørdag og idag (og sikkert også de næste mange år) på at ruge over det, jeg fik at vide i torsdags.

Det er svært at få hul på at skrive om, for det skal ikke lyde som tuderi. I virkeligheden er det nok bare et positivt skub i retning af den hundepension, jeg skulle have istedet for et job i alfahan-verden.

For nogle år siden blev jeg fyret fra et job, som jeg rent ud sagt heller ikke passede særligt godt. Årsagen var, at jeg var fejlplaceret og skulle løse opgaver, som kræver ret meget systematik og detaljebevidsthed. Det er ikke der, jeg excellerer, for nu at sige det mildt. Jeg arbejder bedst uden opskrift og jeg fungerer ikke med tæsk, men bruger udelukkende kærlig støtte som drivmiddel.

En anden årsag var, at jeg var stresset helt ud på alle fronter og ikke var i stand til at fokusere eller få noget arbejde påbegyndt, gennemført eller afsluttet.

I torsdags fik jeg at vide, at  det bliver brugt meget tid på at skærme mig mod en person i mit firmas ledelse. Af en eller anden grund har vedkommende set sig vred på mig og jeg kan i hans øjne ikke gøre noget som helst rigtigt, selv når jeg gør det rigtigt.
Uanset hvad jeg gør for tiden, får det vedkommende helt op i det røde felt og han taler om irettesættelse af mig.

Diskussionen foregår mellem ledelsen. Ikke en lyd er kommet til mig, før i torsdags.

Jeg er salgsansvarlig og blev for et halvt år siden udnævnt - af ledelsen - til at lede et team. Og begge roller er nye for mig (som sædvanlig vil jeg meget hellere roses end kritiseres, hellere succes end luskebukseri, der i virkeligheden bare er alfahanners måde at være tøseangste).
Jeg har ingen anelse om, hvad jeg har gjort for at hans missilier skulle låses mod mig som mål.

Jeg ved godt, hvad jeg kan gøre bedre.
Men nu ved jeg, at jeg ikke kan gøre noget godt nok og at jeg er under konstant overvågning. Jeg kan godt flyve under radar, men jeg gør vold mod mig selv når jeg ikke kan følge min intuition og fokusere på mit team, men er tvunget til for enhver pris at sige bestemte ting til møderne, mens jeg må og skal holde kæft med andre, samtidig med at jeg lige skal vende et post-finanskrise marked og få 10 store firmaer til at lægge ordrer hos mig. Nu.

Jeg får flashbacks til dengang. Og jeg er begyndt at se mig om efter andre jobs, selvom jeg er glad for mine opgaver.

Desværre er jeg ikke maskulin nok til at være ligeglad og lade alfahannen være tøs. Jeg tager det til mig og jeg er ... mere rystet end jeg vil indrømme. For tænk nu, hvis jeg aldrig kan gøre noget godt nok.

Beklager, at det ikke er et indlæg om den nat, jeg funkede med Prince.

6 kommentarer:

 1. Sådan en idiot!
  Seriøst. At plante følelser af den slags i andre mennesker er simpelthen det ondeste.
  Kan forestille mig dit hoved må føles mindst dobbelt så stort af tanker og følelser og vrede og skuffelse og og og - et kæmpe virvar!
  Du skal ikke flyve under radar. Du skal ha det godt.
  - og sku du gøre alvor af den der hundepension har jeg 1 stk mops som helt sikkert gerne vil på ferie hos dig.
  Argh, hvor bliver jeg gal når jeg læser om sådan en nar!

  SvarSlet
 2. Mand den er hård. Jeg kan sagtens følge dig og at være under konstant overvågning, eller have følelsen af det, er bare ikke sjovt eller fedt at arbejde under. Så er det ligesom at alt pludselig kikser og man da slet ikke kan de ting som man egentlig er god til - sådan er det personligt for mig.
  Ham chefen lyder godt nok som en paphat..!

  Jeg finder dog også at jeg er min egen største fjende og måske er det slet ikke så slemt som du tror?! Jeg kender jo ikke selve situationen, men jeg ved bare at jeg selv godt kan køre ting større op end de egentlig er.. Måske skulle du tage en snak med ham..

  (en dejlig og meget velskrevet blog du har her i øvrigt. Første kommentar fra mig i dit webhjem. Ville bare sige at jeg nyder at læse med!)

  SvarSlet
 3. @K: Tak for støtten. Det hjælper :)
  @P_ernille: Denne gang er det pureste uangribelige fakta. Videregivet af en mand. Så det er ikke mig, der overreagerer.

  Men du har ret i noget andet: Det er skidesvært at få øje på det, jeg gør godt, når jeg ved at der bliver stirret rigtigt hårdt på det, der kan tolkes som 'forkert'.

  Tak for den sidste, søde kommentar, den blev jeg glad for :)

  SvarSlet
 4. Phew for en gang dårlig ledelse. Var det en oplysning, der tilflød dig sådan i det skjulte? Udenom ledelsen? Det lyder ret kvinde-agtigt, når det er værst.

  Kunne du ikke tage en dyb indånding og konfrontere ledelsen? Starte med den del af ledelsen, som du har det okay med?
  Et godt ord siger: When there's an elephant in the room, introduce it. Du kunne få konkret-gjort dine overvejelser og lavet noget ordentlig strategi, som ikke er en skjult dagsorden. Det der kan du ikke leve med ret længe.
  KH Helle

  SvarSlet
 5. Fuck en narrøv, og klassisk eksempel på dårlig ledelse! Hvor er det fesent, at du skal høre det fra andre! Jeg er enig med Helle ovenfor, jeg synes du skal konfrontere ledelsen med det du har hørt, og høre hvad de har at sige, for ellers skal du gå på listesko resten af din tid i firmaet, og selvom jeg ikke kender dig in real life, er der noget der siger mig, at det på ingen måde er din stil! Det er sgu ikke i orden behandling af en medafbejder! FNYS!!!

  SvarSlet
 6. Hvorfor får sådan en idiot overhovedet lov til at være leder??
  Jeg hepper på dig!

  Og vil gerne have et sommerferiejob i hundepensionen - jeg er drøngod til at ae :o)

  SvarSlet

Jeg er glad for kommentarer. Det er rart at vide, at der er nogen, der gider...