søndag den 17. oktober 2010

Død ved hindbærroulade

P3's ugen uundgåelige. Det skal jeg lige love for. Uanset hvad jeg gør, så kan jeg ikke slippe for at høre på Peter Sommer, som jeg fandeme ikke holder mere af, selvom han har fået et lift af Simon Kvam.

Jeg kan godt lide musikken, men det er fordi det lyder så meget af Nephew som det gør.
Det, jeg hader på jegkylerradioenudafvinduet-måden er Peter Sommers stemme og så den tekst, der lægger sig om mine hjerneceller og lige så langsomt kvæler dem med noget som minder om klæg hindbærroulade fra tanken.

For mig dur det ikke at have god musik, hvis teksten er rådden.

Jeg har ikke lyst til at døøøøøøø.
Nå.

Det kan godt være, at De eneste To ikke har lyst til at dø, men det får jeg, når jeg skal lytte til den stemme, der kun med nød og næppe holder sig fra de falske toner, mens han badeværelsesmesser.
Jeg vil vædde den sidste rest af god musiksmag på at han har fået at vide at 'det nok er bedst hvis du bare holder dig til en tone. Det virker... mere cool, lissom', mens ingen har haft nerve til at fortælle ham, at det er mere specielt end det er godt uden på nogen måde at være andet end ynkelige vokalforsøg.

Hvem er det også, der har bestemt at man er musiker fordi man skal spille 3 akkorder? Eller at man er berømt bare fordi man har haft sex for åben skærm på Paradise Hotel? Hvor er kvalitetsbevidstheden henne? Eller bare bevidstheden for den sags skyld.
Se mig, hør mig... jeg vil hellere dø.

Jeg afviser ikke, at jeg er blevet gammel på Gintberg-måden (høje hyl), men jeg synes at der er en udtalt mangel på gode tekster i de danske kunstneres værker nutildags. (Kan i høre det? gammel...)
Bevares... det virker da på mig, når der synges at 'jeg har lyst til at skære mit hjerte ud til min datter og fortælle dem der ikke vil have børn at de ikke fatter... en skid', men det er skitte den højspændte poesi eller sprogligt håndværk, der rammer, men selve det, at det slår en streng an i min helt egen livssituation lige nu, på samme måde som de unge mødre eller Hjemmet kan gøre det.

Hindbærroulade i vacuumpak, siger jeg jo.

Det er kun en cm fra at være lige så møgdårligt som Medina og Sys Bjerre, der også river en side ud af dagbogen og sætter musik til det. I dont get it.
Og hvad med Volbeat? Fed musik, kæmpe energi, stor succes i hele verden og slikhår. Men sangeren kan jo ikke synge engelsk. Teksterne giver ingen mening. Sætningerne hænger knapt nok sammen. Hvad sker der med det?

Og så siger jeg det lige igen: Jeg kan ikke lide gøglere, facere, klovne, Peter Sommer og 7-klassestekster i radioen. Jeg nærer en fuldstændigt ligestillet afsky for al skabagtig, prætentiøs og påtrængende eksemplificering af fordummende lavkultur.

Blev der sagt.

4 kommentarer:

  1. Jaaaaaa - tak, Lene. Jeg var SÅ tæt på at kyle radioen ud i går på en højhellig søndag, da de spillede den sang for tredje gang. Ligesom fjernsynet var ved at ryge samme vej fredag aften, hvor jeg havde planlagt at besvime foran det. Og så var der ikke andet end programmer om folk, der hverken kunne danse eller synge. Og det skriver de så ovenikøbet om i aviserne.
    Tak. Så fik jeg også luft.
    KH Helle

    SvarSlet
  2. Ville ønske nogen gad tage livet af Rasmus Seebach!! Hans lortemusik har fandme FORTJENT at dø!

    SvarSlet

Jeg er glad for kommentarer. Det er rart at vide, at der er nogen, der gider...