lørdag den 9. oktober 2010

I bilen er tiden din egen

Det var rigtigt nok. Jeg havde fået en badebillet til meditationskursus idag med Henning Daverne.
Der er et par gode historier i selve kursusdagen, men dem vil jeg gemme lidt. Istedet vil jeg lige nu, hvor jeg er kommet hjem til Århus igen, fortælle om det, jeg også vandt:

6 timer alene i en bil. 3 af dem i solnedgang og mørke.

Jeg tror ikke kun, turen var tiltrængt, fordi der er store tanker og endnu større udfordringer i mit liv lige nu. Grundlæggende har jeg brug for et roadtrip ganz allein fra tid til anden. Jeg ville få det dårligt, hvis jeg ikke kan tage en hjemmearbejdsdag eller få mulighed for at være alene hjemme, men jeg har et helt specifikt behov for at køre bil. Alene.

Dvs... Mig og Tina D tog turen hjem sammen. Hvis en af jer sidder et sted på Fyn og undrer jer over, hvad det var for en lyd, der blev trukket lang i luften for et par timer siden, så var det mig og Tina i højlydt duet inde i en blikkasse i alt for høj fart.

Tina er til at stole på, for hun har skrevet alle sangene om mit liv og når hun så spiller dem for mig i Swiften, så er hun heller ikke den, der sladrer om tårerne og de meget høje og sikkert falske toner.

Inde i bilen, hvor ingen kigger og ingen svarer igen, får hun og jeg lige sagt de ting, der burde være sagt til andre. Hovedsagen er, at de er sunget ud.
Nu hænger de jævnt fordelt som tøj på en meget lang tørresnor langs motorvejen mellem København og Århus.

Husk lige at dukke jer lidt, hvis i ikke vil have en gang klæbrig Glow lige i fjæset, når i er i vindretningen og ... må jeg have lov til at advare om at inhalere de tankebilleder, der er vævet ind i sætninger som 'a leftover dream I should have outgrown, 'strong man, strong arms' og 'shame, i dont feel no shame'.

Jeg kan blive nødt til at slå jer ihjel for at sikre evig tavshed omkring lige netop de minder.

Det står ikke til debat at det er mig, Tina Dickow skriver om.  Der findes andre, mere almindelige mennesker, der synes, at deres liv minder om mit, så de også kan næres ved de samme tekster.  Den slags kopister er der 12 på dusinet af. Tsk tsk.

Inde i min bil er det mine sange. Og min tid.

3 kommentarer:

  1. Bruger også bilen som tude akvarie ved behov. Det holder, også selv om jeg lytter til andre ting end Tina. Hun er jo din?

    SvarSlet
  2. så længe hun er i min bil, så er hun all mine :)

    SvarSlet

Jeg er glad for kommentarer. Det er rart at vide, at der er nogen, der gider...