onsdag den 29. juni 2011

Ode til min mor

I forgårs fandt jeg mig selv stortudende med en tændt støvsuger ved fødderne og en vilje låst fast på at støvsuge færdig, selvom jeg ikke kunne.
Jeg kan ikke støvsuge mere, heller ikke selvom jeg støvsuger sidelæns og har noget at læne mig op ad samtidig. Det gør herrenas i bækkenet og smerte der gemmer jeg helst til en anden dag.

Jeg har aldrig nogensinde forestillet mig, at jeg skulle tude over IKKE at kunne støvsuge.

Her til morgen gik jeg tur med hunden i fin stil. For så at kravle tilbage i seng og sove 3 timer mere med savl og det hele af bare udmattelse.
Og så ringede min mor og spurgte om hun ikke lige skulle kigge forbi idag med noget, hun havde syet.
Jeg skulle alligevel ikke noget og idag kunne være lige så god som i morgen. Desuden fik jeg en undskyldning for at købe jordbærkage.

Min mor kom med roser fra haven.
Hjemmelavet kreation til at hænge ved siden af puslepuden som er noget nær genial. Versatil, nærmest. Og 14 danskvand, så jeg kan klare mig til hun kommer tilbage fra Tyskland med friske forsyninger. Altså... hvis man ikke forstår hvad danskvand på dåse betyder, så er det ok.
For mig er det noget nær den ultimative kærlighedserklæring for tiden.

Min mor spiste lige så meget jordbærkage som mig. Det sætter jeg pris på. En jordbærtærte til deling er lige tilpas.

Min mor er et fremragende bekendtskab. Også nu. Hvem skulle jeg ellers spørge, om tisselærred skal under eller over lagenet i en barnevognslift. Hvem skulle ellers fortælle mig, at der er noget, der hedder tisselærred?

Jeg fik lov til at at lave aftensmad til hende. Men så havde hun også lige sørget for at støvsuge hele huset, gå tur med hunden, rose mig for min fysiske form (selvom mine hænder er stive og jeg ikke kunne overhale en snegl på valium lige nu) og sige, at hun tror jeg bliver en fremragende mor, der kun vil være hys på nogle helt specifikke punkter.

Jeg ved ikke, hvad jeg skulle gøre uden hende.

3 kommentarer:

 1. Thumbs up til mødre som din! Og jordbærtærte. Og taknemmelighed.

  SvarSlet
 2. Århh det var et sødt indlæg! Sådan en mor - minus det der med jordbærkagen - er min mor heldigvis også! Jeg smutter til Kreta i morgen med ungerne. Næste torsdag er jeg hjemme igen og så kommer jeg flyvende ud til dig! Støvsuger cirka lige så dårligt som dig, men er fandme go til kram og hygge og kaffe og alt det der!
  - og din mor har ret, du bliver simpelthen verdens bedste mor!!

  SvarSlet
 3. Nogen gange tager man bare lidt for meget sin mor (og fædre) for givet, men hvis man tænker lidt over det, så er det jo fantastisk så meget som de egentlig hjælper deres børn, ofte hele deres liv.


  Hilsen

  Bo
  http://cafeikøbenhavn.dk/

  SvarSlet

Jeg er glad for kommentarer. Det er rart at vide, at der er nogen, der gider...