tirsdag den 7. juni 2011

Ammebluserne frem eller jeg bider

Den næste, der spørger om det er hormonerne, får det Tena Lady, jeg netop har modtaget som vareprøve. Inklusiv plastik med påskriften: Vær klar til tiden efter fødslen.
Jeg siger det bare. Og I må helt selv om, hvor i stopper det hen.

Det er ikke hormonernes skyld at jeg er irritabel, vred, afvisende og grådlabil.  Det er verden. Det er andre mennesker og deres tåbelige opførsel. Det er manglen på sukker. Og det er ammeblusernes skyld.

Jeg staver lige til det: Jeg er ikke irritabel over at skulle give penge for polyester i dårlig pasform, som vil fremhæve min snarligt laskede mave fordi jeg er hormonel.
Jeg er irritabel, fordi det er effing berettiget at være irritabel over det og jeg ville være pissetræt af at skulle slippe 600 kr for stof, som er hentet ind fra det gamle østtysklands gardinstænger og rimpet sammen, selvom jeg ikke var gravid.

Hormonerne er bare mit nye powershift (Nyt automatgear, d'damer) som lynsnart banker irritationen op gennem de 8 trin. Og slår turboen til.

Jeg synes det bunden af nederen.

Jeg er kæmpetræt af at have brugt hele aftenen igår på at søge efter ammetoppe for at ende med en hoodie og en sort bluse. Hoodien fås så kun i en størrelse small, som ville passe mig, hvis jeg ikke allerede inden mælketilløb havde E-skålsbryster, polske landarbejderoverarme og udsigt til lasket mave og løs hud over lænden.

Blusen ville jeg gerne betale alle de maaaaange kroner for, hvis det ikke var fordi at jeg samtidig følte at jeg stiltiende og artigt skulle acceptere at ALT andet såkaldt ammevenligt tøj var beregnet til at flashe flabbermave og hele foderbrættet, med mindre det koster det samme.
Flade mælkekasser i gennemblødt, slapt bomuld, fedtet hår og...

Klart at jeg ikke fandt så meget som en eneste top i byens butikker, da jeg tog kampen op igen idag. For dem har tåbelige, grimme ekspeditricetrunter gemt (sammen med de rigtige butikker) mens de vrinskede mmmmmmnnnaaaaaarj PRHHH. Vi har kun ventetøj, men hvad med denne her ssszzzzzkøøønne, ssszzkøøønne polyester-bondebluse istedet. Der kan du knappe de to knapper op. Den ved jeg at mange af os tøøøøøzer PRRHH er zzuperglade for, når vi sidder der med familien bænket om de to tønderland fritlagt pat-hud 

(PRRRHH). 

Kan godt være, at jeg trænger til en kæmpestor lur liiige mellem øjnene. Men der er ikke hormonernes skyld, siger jeg jo.

5 kommentarer:

 1. Jeg klarede mig fint uden ammebluser, så måske skal du bare spare pengene og vente og se, hvad der virker for dig, når den tid kommer?

  SvarSlet
 2. Prøv at kigge her:
  http://www.motherhood.com/nursinghome.asp

  Jeg købte bukser der, da jeg var gravid, for tøjet og udvalget i Dk er lille, grimt og dyrt. Jeg har ikke prøvet deres ammekluns og det koster selvfølgelig noget i porto, men mht bukser, var det pengene værd!

  SvarSlet
 3. Mit tip: HM har nogle gode tanktops i bomuld der kan åbnes oppe i stropperne (pris 79,50 tror jeg) - og de fungerer godt under det af mit almindelige tøj der kan løftes/knappes op.

  Jeg har købt op til flere anmebluser hvor man jan åbne en lille luge og så kan brystvorten lige kigge ud af et lille hul i stoffet. Det fungerer slet ikke for mig; der er lissom
  alt for meget stof som baby hele tiden får i munden - og så ser det lidt for malplaceret s/m-agtigt ud.

  SvarSlet
 4. Hej alle tre og tak for indspark.

  Jeg har fundet en hoodie, som leveres i min størrelse (en almindelig str m) og som ikke koster mere end 350. Der er et ekstra lag fleece foran, så man ikke får kolde bryster. Den kan jeg også bruge selvom jeg ikke skulle være så heldig at kunne amme.

  Mange henviser til H&M og der kommer jeg også til at gå hen - igen. Str M er åbenbart M for Mest almindelig Madkasse.

  Men altså... jeg tror også godt at jeg kan undvære ammetoppe efter et par måneder, måske.Jeg skal bare lige finde den måde, der passer mig bedst: Jeg ved bare, at jeg ikke skal sidde med hverken blottet maveskind eller blottet brystkasse, for jeg holder ikke op med at være forfængelig eller blufærdig lige med det første, heller ikke selvom jeg bliver mor.

  SvarSlet
 5. Rigtig mange bruger også de der tørklæder der er så moderne. Der kan du have pigerne og drengen i fri dressur indenunder, uden man kan se dem.
  Og jeg havde ingen ammetoppe. Det kan sagtens lade sig gøre uden..

  SvarSlet

Jeg er glad for kommentarer. Det er rart at vide, at der er nogen, der gider...