lørdag den 4. december 2010

Julehjæææælp

Det sker hvert år i December: Der er flere 'ny i job'-skilte rundt om i de butikker, der ved, at der bliver julegavetravlt.
Forstås.

Der er kun en fejl ved de badges og det er, at man ikke kan se dem helt henne for enden af køen, så man kan nå at skifte bane.
Man ved bare, at det er en klartone på ben, der venter en.

Fint i supermarkeder, men det nytter jo ingenting at der står en hyletone lige der, hvor der skulle have været kvalificeret vitaminhjælp. Hun kan selvfølgelig hurtigt prikke en kollega på skulderen og forstyrre den betjening der er igang i den anden kø.
Og derfor bør man altid gå mindst to køer væk fra 'ny i job'.

Idag var jeg i BabySam. Fuld af undren over, hvordan jeg hver eneste gang, jeg går ind i den overpricede lagerhal bliver desorienteret og fuldstændigt glemmer, hvad der fik mig derind i første omgang.

Jeg skulle finde en godnatlæsningsbog til min niece, men fandt mig selv foran barnevognene, hvor jeg forsøgte at få produkt og pris til at passe sammen ved at vippe ivrigt med kareterne. Det er stadig over min forstand hvordan en vogn, der er lavet af lilla nervøst velour kan koste så meget.

Selv efter at have lavet blåbærshake ud af den, fattede jeg det ikke.
Forresten, hvis du er på barnevognsindkøb i BabySam i Tilst ved Århus, så lad være med at falde for tilbuddet om at købe den lilla udstillingsmodel. Stellet er muuuligvis belastet over evne.

Bag disken, da jeg skulle betale min børnebog, stod der en ny i job.

Hun lavede ikke andet end at spørge de andre ekspedienter om hjælp. Hendes øjenbryn var permanent parkeret under hårkanten og øjnene lignede bedende blå cockerspanielglugger. Lidt tomme.

Jeg var flere gange gået forbi hende på turen rundt i lagerhallen, hvor hun bare stod ude midt i ingenting og var fortabt.
Bag disken kom forklaringen. Hun skulle finde sutter og var ikke nået længere end til midt på gulvet, hvorefter hun vendte tilbage til disken i forhåbning om at kunden selv havde klaret sutterne i mellemtiden eller at en kollega lige kunne gribe noget ud af blå luft.

Indpakning var spidskompetencen. Det lykkedes hende at pakke min bog ind på samme tid som det tog en af de runde gamle ekspedienter at beregne rabat på en karetpakke med søskendesæde OG pakke en potte, tre pakker sengelinned og en uro ind separat.

Jeg er bare glad for, at det ikke var hende, der skulle tage mod forudbetalingen fra ham ægtemanden, der blev mere og mere violet i fjæset over udsigten til at betale 10.000+ ved kassen uden at få så meget som en lille æske med ud i bilen.

Hun spurgte ham til gengæld om han ikke ville have et gratis magasin med. Det hedder 'Mor'

  

5 kommentarer:

 1. Man skal aldrig, aldrig, ALDRIG gå i Babysam! Man kan få så meget fantastisk babygejl alle mulige andre steder, endda uden at gå fallit, eller at skulle lave en pagt med satan, for at få noget betjening. Til de priser burde man blive kørt rundt i butikken i en golfvogn, med champagne og en personal shopper! At least.

  SvarSlet
 2. Jeg holder meget af "Ny i Job"ere, faktisk opsøger jeg som regel deres køer. Man er sikret underholdning i lang tid fremover.

  Se det som et stykke performance-teater!

  SvarSlet
 3. Jeg tænker også der er mere oplagte steder at købe en bog :)
  Men du kredser meget om børneemnet pt.???

  SvarSlet
 4. En hyletone på ben?! *rofl* KÆFT det er et fedt udtryk :-D

  /Lene K

  SvarSlet
 5. @frøkenen: Selv med en personlig shopper og champagnekørsel ville jeg være skeptisk. Med mindre man da selv kunne vælge shopper fra et katalog. De ekspedienter de har i BabySam skal ikke køre mig nogen steder hen.

  @Leoparddrengen: Når jeg har god tid er det lige præcis det jeg gør. Der er materiale til mange blogindlæg der. Men igen... det kommer an på butikken. Føtex er OK. Specialbutikker er ikke.

  @Fru Z: Det var en bestillingsbog med angivelse af indkøbssted og det hele, så jeg gjorde bare hvad sedlen sagde. Selvom jeg er meget stor fan af boghandlere.
  Og ja, nu du siger det. Der er vist meget om børn for tiden, men hele verden yngler omkring mig. Helligånden er travl.

  @Lene K: Hyletoner på ben finder som regel kærester, der er hormoner i gummisko. Nice match :)

  SvarSlet

Jeg er glad for kommentarer. Det er rart at vide, at der er nogen, der gider...