onsdag den 10. november 2010

Nogen, der har et job som redaktør på et forlag til overs?

Skal du ikke bare skrive den bog? spurgte han ovre fra sofaen.

Spørgsmålet var en udstrakt hånd, en undskyldning og et forsøg på at vise, at han godt kan se mig en gang imellem.
Spørgsmålet var også det, der fik mig til at trække ned i huden under mit øje og løfte øjenbrynet samtidigt.

Det ville jeg helt vildt gerne kunne, men vi ved godt, at det kommer til at blive en dyr bog, fordi det kommer til at koste vores forhold og fordi min familie ville opfatte det som en nøgle i billakken. Min afhængighed af litteratur og af at skrive har aldrig mødt hverken forståelse eller accept og det er ikke længe siden jeg måtte flytte stakken af blogindlæg, indtil familiemedlemmer fik pulsen ned igen.

At skrive noget, der på nogen måde kan  tolkes som en offentlig udstilling af sorte pletter under familiens overflade, er risikabelt. Der vil være mængder af tavs skuffelse lige om hjørnet. Også selvom jeg iklæder værket fiktionens kappe.

Idag arbejder jeg hjemme, fordi spørgsmålet har bidt sig fast.

Den officielle undskyldning for at blive her er, at jeg skal lave research og strategioplæg, men alle ved, at hjemmearbejdsdage er til for at tænke tanker mens bilen bliver vasket og neglene ordnet.

Jeg skal da lave strategioplæg, men først skal jeg se på hunden, der sover i yndlingsstolen med alle fire poter i vejret, jeg skal træne og jeg skal tale med mig selv i badeværelsesspejlet.

Jeg skal spørge mig selv om jeg burde arbejde på en måde, så jeg har fleksibilitet nok til at drikke kaffe med nyslåede mødre om formiddagen og ikke bare føle det som om jeg løber rundt i et hamsterhjul. Jeg vil gerne være noget for nogen.
Jeg vil gerne kunne tænke en ærlig tanke.

Og så skal jeg spørge mig selv om jeg skal skrive den bog eller bare læse nogle flere.

5 kommentarer:

 1. Årgh mand (kvinde), hvor jeg er enig og det samme sted hvad angår job. HVORFOR, kan det ikke kombineres lidt lettere, det med at kigge på kæledyrene, mens man drikker kaffe OG får lavet det man brænder for. Sådan 100 % og at det også giver PENGE, det man brænder for.
  Eller skal man bare holde op med at klynke og get on with it? Enten med det omverdenen gider/betaler for, eller det usikre....Dammit.

  SvarSlet
 2. Jeg synes du skal skrive en bog! Du vil tydeligvis gerne, bortset fra det med de måske stødte følelser, hvis jeg læser dig rigtigt?
  Sorte pletter og skuffelser findes i alle familier. Og i og med at du har noget at skrive om, må jo betyde, at nogen har skuffet dig og kastet sorte pletter din vej først? Hvis det gav mening. Uanset hvad, skal du gøre det hvis du har lyst og ikke lade dig holde tilbage. Man kan ikke tilfredsstille alle, men man bør i de store lyster tilfredsstille sig selv frem for alt!

  Okay, det lød jo næsten helt frækt, men du ved hvad jeg mener! ;)

  SvarSlet
 3. Prophecy og frøkenen: Jeg lytter til hvad i siger, skønne damer. Enig er jeg også - i det hele. Bare ikke helt afklaret :)

  SvarSlet
 4. Skriv, for satan! Stort set alle jeg kender (inkl. mig selv) går rundt og bokser med noget, de ville ønske de turde gøre... Det er sgu for få der tør (inkl. mig selv)
  Jeg er enig med mine ærede med-kommentatorer; du må gerne, kære Skyggeside, bare kom igang :-)

  Kh
  Lene K

  SvarSlet
 5. Det lyder som et spørgsmål om, HVORNÅR du skal skrive den bog og ikke OM du skal skrive den.
  Du er ikke i tvivl.
  Kh
  Flora

  SvarSlet

Jeg er glad for kommentarer. Det er rart at vide, at der er nogen, der gider...