onsdag den 3. november 2010

Lægens drage

Jeg går ikke til lægen ret ofte. Jeg ringer eller kravler derop, når det er nødvendigt og nogle gange lidt for sent, for jeg synes ikke det er sjovt eller godt på nogen som helst måder. Min læge sætter sjældent skub i tingene og er ofte bare en nødvendig forsinkelse i en proces der involverer speciallæger, hospitalsafsnit eller apoteket.

Indrømmet, jeg udsætter lægebesøg til jeg har samlet skavanker nok sammen til at jeg tænker at jeg hellere må få gjort noget ved dem, når de nu ikke gider at gå væk af sig selv.  Jeg kan nemlig ikke lide at fejle noget og jeg har aldrig rigtigt lært at nyde opmærksomheden, når jeg en sjælden gang fejler noget.
Faktisk er jeg røvdårlig til at erkende at der er noget galt. Ask anyone. Har kørt spinning med kold lungebetændelse op til flere gange. 

Derfor bliver jeg også stiktosset og frådende arrig, når jeg som for to uger siden ringer til min læge. Sidder i telefonkø med en ventemelodi, der virker som et tandlægebor i øregangen, i 25 minutter og endelig når frem til lægesekretæren. 

Mig: Det er Le…
Dragen: Ja. Vent lige lidt. (Hun hiver headsettet af, kan jeg høre. Skvalder og grin og noget med kage og kaffe og mere skramlen med headset)
Dragen: Hvad var det nu dit CPR-nummer var?
Mig: Det er 2804..
Dragen: Bebrejdende 28 OGHVASÅ?
Mig: 04
Dragen: 0404
Mig:… nej…

… (meget senere, da dragen sukkende spørger til hvad jeg egentlig vil)

Mig: Jeg har dobbeltslag og vil gerne undersøges, jeg skal have en henvisning til røntgen af skulderen, jeg skal have et celleskrab og en biopsi.
Dragen: Det kan man altså ikke.
Mig: Hvad kan man ikke?
Dragen: Man kan altså ikke bare få et tjek på den måde
Mig (for jeg er forberedt): Jeg har kræft i familien og malign melanom i min journal. Det må jeg gerne. Hjertets dobbeltslag er opstået pludseligt. 
Dragen: Fnyser fornærmet.
Mig: Du skal nok reservere en dobbelttid, for hun kan nok ikke nå det på 10 minutter.
Dragen: Det MÅ jeg altså ikke. Jeg må kun give dig en almindelig reservation.
Mig:… nå.
Dragen: *fnys* Jeg kan høre, hvordan kuglepennen rammer bordet hårdt.
Mig: Så må vi jo håbe at hun kan nå det hele.

Nu kender jeg jo tilfældigvis en lægesekretærstuderende, men jeg tør ikke spørge om de lærer at være ubehagelige og antage at alle patienter er påtrængende hypokondere, der er til ulejlighed.

Fortsættelse:
Mens jeg igår sad  i venteværelset og ventede på at komme ind til lægen som 2. patient og lægen allerede var 15 min forsinket, mærkede jeg min telefon brumme i lommen. Tog den ikke, fordi jeg sad i et venteværelse.
Ude i sekretærrummet kunne jeg høre sekretærdrage spy ild til nogens telefonsvarer: Du har en tid hos lægen klokken 8.30 men lægen er syg og du skal ikke komme. Jeg ved ikke lige hvornår hun er rask igen. Ja… DU MÅ RINGE IND OG BESTILLE EN NY TID.

Min telefon brummede som tegn på at der var indtalt telefonsvarerbesked.

5 kommentarer:

 1. Ja, det er en effektiv uddannelse - jeg ved ikke hvordan man forestiller sig folk med social angst/fobi nogensinde skal få en tid.

  Er meget sjældent til læge, men må dog sige at min læges sekretær faktisk er relativt fredelig, så det er ikke alle. Men mine børn (som hører til hos min eks' læge) har en sekretær af samme dragetype.

  SvarSlet
 2. Kan slet ikke holde den slags ud, får helt ondt i maven, hvad ER det for en opførsel. Stakkels dig (klage?)

  SvarSlet
 3. Ikke okay behandling! Og jeg er selv indenfor sundhedsvæsenet. Jeg er derfor heller ikke vild med at høre det der står i din journal. Håber Du er okay?!
  Cyberkram!

  SvarSlet
 4. Kender vist også hende den der den lægesekretærstuderende :)
  Hun kan forsikre dig om at den nye uddannelse netop er skruet sammen sådan, at samtlige drager får verdens største spark, når nogen bliver færdig!

  SvarSlet
 5. @leoparddrengen: der er heldigvis gode lægesekretærer. Og du har sgu ret i at man skal have overskud for at være syg.

  @Prophecy: Jeg har nævnt det for min tidligere læge, som har samme sekretær. Må jo bare sige det igen.

  @Frøkenen: Jeg tror jeg er ok :) Skal bare have en kontrol (som jeg har udsat og udsat og udsat igen fordi jeg jo er rask. hm.) Tak for omsorgen.

  @K: Vi glæder os til 'nogen' bliver færdig. Men skal du, øh, NOGEN ud til en praktiserende læge?

  SvarSlet

Jeg er glad for kommentarer. Det er rart at vide, at der er nogen, der gider...