fredag den 25. februar 2011

Seniorærgrelser

Gamle mænd. I Bilka.
Jamen, hvad sker der? Jeg mangler helt alvorligt en forklaring på, hvordan de opfører sig sådan, så hvis der er nogen, der ligger inde med det kapitel fra den store bog med alle svarene, så må vedkommende meget gerne dele.

Vi ved, at kvinder ikke kan spise soft ice pænt, når de bliver ældre. Der er noget galt, der gør, at de spiser som deres børnebørn og får isen grattet ud i hele ansigtet.

Mænd?

Jeg stod i kø for at komme til kassen og betragtede distræt et ældre ægtepar, der overhovedet ikke kunne forstå selvbetjenings-systemet, da jeg blev puffet vedholdende bagi af en indkøbsvogn. Et konstant tryk af metal. Da jeg forbløffet vender mig i retning af indkøbsvognen, ser jeg en ældre dame, der rækker ud efter sin mand og siger 'nu skal du jo ikke..'.

Fint, tænker jeg. Hun klarer ærterne. Jeg bærer over og er klar til at observere kasse-katastrofen noget mere. Hvorefter skubbet kommer igen.


'Vil du ikke lade være med at skubbe til mig?', spørger jeg den hvidhårede. Han griner og siger 'Jeg vil også gerne forbi dig'. Et indslag af pædagogisk forståelse får mig til at koble isspisende damers udvikling med hans. Han må behandles som et barn og jeg siger derfor 'så må du sige det til mig og ikke bare køre ind i mig. Det er uhøfligt', og træder ud af køen, så han kan tulle sin vogn forbi.

Jeg kunne aldrig drømme om om at køre ind i dig, lyder det så. Han griner stadig på Otto Leisner-måden.

Og så er det bare jeg tænker mit. Må man gerne lyve nu?
Sådan på den arabiske måde for ikke at tabe ansigt? Jeg mener... jeg har to baller og et vidne der kan fortælle at han ikke bare nøjedes med at drømme om det.  Er der også pensionistrabat til selvbilledet?

Nu er det sådan, at jeg ikke helt er blind for at jeg skælder ud på andre mennesker med ekstra meget indignation, når jeg kan kende noget af mig selv i dem. På den måde håber jeg at kunne holde dem på afstand, så de ikke smitter mere af på mig.
Det står ekstra klart for mig, fordi jeg med makrel i tomat på maven (og på gulvet) efter et frygteligt uheld også lige har tabt en mad med remoulade ned over mit revers.

Jeg mangler bare kameluldstøflerne og slumretæppet, så må jeg også lyve.
  

2 kommentarer:

  1. Du vil slet ikke vide hvad der røg på gulvet herhjemme i dag! Suk..

    Og det med gamle mennesker. Jeg har i kraft af mit arbejde, personligt mødt minimum 75 % af gamle mennesker i HELE Danmark, og de er altså mere eller mindre sære alle sammen! Med alderen stiger egoet og selvretfærdigheden bare eksplosivt!

    SvarSlet
  2. :-) respekt for din evne til at bevare roen og komme med den pædagogiske bemærkning til den ældre herre! Måske var han bare slet ikke klar over hvor langt sådan en indkøbsvogn rækker eller han kunne ikke se ud over den ...

    SvarSlet

Jeg er glad for kommentarer. Det er rart at vide, at der er nogen, der gider...