onsdag den 5. oktober 2011

Må man smide børn ud af børnehaven?

En af mine venner er pædagog i en børnehave. Der er to stuer, han har dygtige kolleger og en normalt handlekraftig leder. Nu er de dog havnet i en situation, som får hele staben til at overveje deres næste træk en ekstra gang.

Der er et par af børnehavebørnene, der er meget voldsomme. De slår og sparker de andre børn  og især en dreng er ekstra barsk.
Min ven så, hvordan han fik en af de andre drenge til at holde en pige, så han kunne slå hende flere gange i maven.
Som han skal, reagerer min ven selvfølgelig og forældrene er blevet kontaktet. Det eneste, der er kommet ud af det er, at moderen er sur over, at nogen kunne finde på at sige noget dårligt om hendes dreng.

Og så at pigens forældre overvejer at tage hende ud af børnehaven.

Er det så ikke det forkerte barn, der bliver fjernet fra ligningen? Jeg ved, at løsningen på mobberi i skolen ofte er at lade det mobbede barn skifte skole, men det er ikke sådan sagen hænger sammen her. For det første er pigen ikke et mobbeoffer. Drengene er efter flere andre og pigen trives godt med resten af sin gruppe.
For det andet taler vi her om børnehave. For crying out loud. Børnehave.

Jeg mener, at løbet er kørt, når børnene er blevet så gamle så de har et sprog - og det har de i den alder. I vuggestuen kan man bedre tolerere et par bide-episoder.

Men hvad gør man i børnehaven?

2 kommentarer:

 1. Holy crap!
  Må indrømme, at jeg er målløs - mest af alt over forældrene som ikke tager lederens påtale alvorligt..
  Jeg husker en knægt af samme kaliber i min SFO (for 100 år siden), som min far hev fat i kragen på og fortalte par sandheder (med lidt for høje decibel, bevares) efter at han havde kørt adskillige børn ned med sin 'moon car' (you know?).. Det endte også i en usandsynligt vred og små-psykopatisk mor (man kunne jo overveje hvor han havde sine tendenser fra) der både ville melde min far, SFO, skole, kommunen, ja, nærmest hele verden for dette "overgreb"..
  Sagen gik heldigvis lidt i sig selv.. Nok primært fordi moderen indså, at det var svært at forsvare at hendes unge var til fare for de andre børn..
  Men altså.. Christ! Tror eneste løsning her, er at børnehaven må træde ind og aggere opdrager på møgungen, og så må hans forældre rykke ungen hvis ikke de kan klare måden det bliver håndteret på.

  SvarSlet
 2. Håber da, at pædagogerne har tid til at gå ind og mandsopdække de drenge med noget opdragelse! For nej, det nytter jo ikke noget at smide de voldelige børn ud af børnehaven. De kommer jo så i en anden børnehave og problemet er bare eksporteret. Og her kan der så gå en rum tid inden de nye pædagoger opdager det... De drenge skal tages ved kragebenet NU. Med eller uden forældrenes medvirken.

  SvarSlet

Jeg er glad for kommentarer. Det er rart at vide, at der er nogen, der gider...