mandag den 17. oktober 2011

Gudsfingrene grande

Jeg havde alligevel ikke regnet med at jeg ville begynde at tude på vej op ad kirkegulvet, men det gjorde jeg altså. For kirken var smuk og lyset bragede ind gennem de høje vinduer og præsten stod i sin grønne messehagel og... det var bare stort. 

Aksel Emil hedder nu helt rigtigt Aksel Emil og det var også det, jeg sagde, da jeg blev spurgt om barnets navn.
Jeg havde frygtet, at jeg ville komme til at sige Anton. Eller Oakley. Eller Carl.

Han klarede det så godt, min lille operasanger.
Så på alting med afslappet nysgerrighed fra min skulder indtil vi stod ved siden af døbefonden og han besluttede sig for at græde, så ruderne klirrede.  Da han var døbt og vi trådte lidt væk igen, var han tilbage til afslappet nysgerrighed så hurtigt som at vende en hånd.
Oh well... det var jo også mig, der tvang ham til at blive døbt og fair nok, hvis han lige ville vise at han var helt tilstede i det.

Både dåben og kirken og præsten spiller en rolle for mig og jeg er meget tilfreds med mine valg. For det første er det en af Danmarks flotteste kirker, der er næsten blottet for hygge og står frem i ren, majestætisk kølighed. I den kirke er det lyset og Ordet, der fylder.

For det andet skal jeg eddermame love for, at præsten har levet op til sit hverv som min yndlingspræst til alle tider. Lad os bare sige, at han fylder det kirkerum med det der Ordet. Kort, fyndigt og temmeligt egenrådigt.

Der er ikke skyggen af pladderhumanisme over ham. Han siger, hvad han mener og samler på elge og tyggegummi med fyld. Samtidig ryger han Gaouloises, har 5 liter tequila til at stå på sit kontor og holder sig ikke tilbage for at skælde højlydt ud på de mennesker, der trods helt klare henstillinger alligevel formaster sig til at fotografere under den kirkelige handling.
Kirkekaffe? Ikke på hans vagt.
Men han har selvironi og overskud nok til at joke med min lille operasanger og jeg har flere gange set ham dyppe en tabt sut i døbefonden. Plop.

Da det viste sig, at han også har døbt min svoger, tog jeg det som et tegn.
Selvom det var mit ønske at Aksel skulle døbes og selvom det kun er mig, der kan finde på at gå i kirke hjemme hos os og Mikkel meget fint kunne undvære alt det væsen, så gik alting i hak igår.

Dejlige gæster, fantastiske gaver, en søn så tilfreds, at han lagde sig til at sove med sin nye (og første) bamsehund med et skælmsk udtryk i ansigtet.
Sikkert over at have sunget lige op med koret.


1 kommentar:

  1. Goddag med dig *sms* (:

    Tænkte på om vi ikke skulle bytte link da jeg syns din blogger er så spændene smuk og altid noget at byde på (: Håber du går forbi min blog og skriver en lille sød hilsen i min GB så ville jeg være dig rigtig glad (:

    Knus Lise

    SvarSlet

Jeg er glad for kommentarer. Det er rart at vide, at der er nogen, der gider...