fredag den 14. oktober 2011

Du skal børste dine tænder, hver gang du vasker hænder. Hvis du gerne vil slibe emaljen af bisserne.

Min søster skrev en forsigtig sms idag: Jeg er blevet forkølet. Vil du gerne have, at vi bliver hjemme?

Det er barnedåben, det handler om og åbenbart er det brændt igennem, at jeg ikke er nogen stor fan af kombinationen af min søn og sygdomsbakterier.

Jeg er heller ikke fan af fækalier, voksenurin og uvaskede hænder i små børns ansigter og derfor er jeg blevet en af dem, der sværger til håndsprit. Jeg har det i tasken. I bilen. På badeværelset. I køkkenet. (Endnu er det ikke kommet ind i soveværelset. Der er jo ingen grund til at blive sippet)

Dels fordi jeg selv bruger det inden jeg kommer i kontakt med andre menneskers elskelige babyer og dels for at kunne stille det til rådighed for dem, der gerne vil have med min elskelige baby at gøre.

So sue me.

Der er nok en grund til, at de seneste års influenzaepedimier har fået firmaer til at hænge små guides til den rigtige håndvask op på toiletterne. Varmt vand og sæbe er ikke gået af mode. Slet ikke hos mig.

Jeg kan blive helt stiv og mosteragtig i ansigtet, når jeg kan høre at folk vasker hænder i alt for kort tid (skyller de bare?) efter de har været på toilettet. Der er forskel på bakterier og selvom der er bakterier i varmt vand fra hanen, så er de trods alt mere fredelige (og kommer i mindre flokke) end pis og lort.
Jeg ved godt, hvad jeg helst vil bade i, ihvertfald.

Vi har hund, der ligger i sofa OG seng, for pokker. Jeg er heller ikke mere ren end andre, der kører på rulletrapper og spiser bland selv-slik. Der er uendeligt langt til OCD og hysteri, også når jeg er helt ærlig.

Vi skal nok skrabe alle de vira sammen, der huserer i vuggestuen. Min søn kommer også til at spise sin del af jord og hundehår, men ... der er bare ikke rigtigt nogen grund til at opsøge det. Der er ingen grund til at holde mødregruppe hjemme hos hende, der har feber og halsbetændelse.
Min søster må selvfølgelig gerne komme til barnedåben. Hun bliver bare marineret i sprit og placeret ude på terrassen, efter hun har siddet i tagboksen på vej hjem fra kirken.

1 kommentar:

  1. Det er sjovt du siger det. P.t. residerer jeg i længere tid i NYC og her er der skilte på ALLE offentlige toiletter, herunder dem på restauranter, hvor der står at medarbejderne skal vaske hænder hver eneste f... gang de har gang i andet end at lave mad og skænke vin.

    Der står intet om os andre, men jeg går ud fra at henstillingen er generel.

    At de også, ude i restauranten tit har en mega advarsel om, at gravide ikke må drikke alkohol hører med til billedet. Min veninde herovre fortæller at hun har oplevet tjenere nægte at servere et glas vin til en gravid, ligesom hun ved flere lejligheder har oplevet folk overskride personlige grænser i deres belæring af hel- og halvt fremmede på samme konto.

    Jeg er all in for håndvask. Det blev jeg helt automatisk efter at der i sin tid blev lavet et projekt af nogle bio studerende, som kunne påvise et ret stort antal forskellige urinstoffer i de åbne saltkar på restauranter. Det er sgu klamt!:)

    SvarSlet

Jeg er glad for kommentarer. Det er rart at vide, at der er nogen, der gider...