onsdag den 23. januar 2013

Leaving the Shire

(opdateret 26. januar efter forsøg med at udelade kvalmedæmpende medicin på strålefridagene)

28 strålebehandlinger tilbage. Nu er det virkelighed, så det kan mærkes på kroppen og det er også nu, det bliver meget tydeligt, at det er hjernen, der bliver bestrålet.

Jeg troede ikke, jeg fik kvalme af kemotabletterne, men af strålebehandlingen, men jeg tog fejl.
To strålebehandlinger inde - på første kemodag - fik jeg så voldsom kvalme, at lægerne taler om binyrebarkhormon for at dæmpe bivirkningerne før tid - eller ihvertfald kvalmedæmpende medicin fra start.
Det er ikke fedt at være køresyg og ikke fedt at stråle(!)brække sig. Men det er alligevel lidt godt, for det er tegn på, at der sker noget.

Jeg er kvalmedæmpet nu med noget afsindigt barsk stads, for det er hjernens signaler, der skal overdøves. Jeg forestiller mig, at alle de autonome muskler i mit fordøjelsessystem har fået en Harry Potter-lammer. Og så er der sagt nok om min peristaltik for nu.

Det er nu, en ny virkelighed begynder. Nu står jeg ikke ude bag banderne og har det fint mens jeg kigger ind på behandlingsplanerne. Nu er jeg inde på banen.
Det er også nu, jeg skal til at forstå, hvor meget magt hjernen har og at jeg ikke nødvendigvis kun er oppe mod de gængse bivirkninger fra kemien. Strålerne rører rundt i magtsuppen og skyggeridderne, Saurons 9 tjenere, er på farten.

Sygeplejerskerne, mine betroede elvere, har set det før.  Vi er ved godt mod og jeg er nu iført løse cykel-ærmer i stråleterapien. Ømt syn.

7 kommentarer:

 1. Kære Lene.
  Jeg fik foræret et billede på min behandling af en veninde, hvis barn havde været igennem det. Hun fortalte, at hun betragtede kemoen som en slags flydende ajax, der skyllede alle de onde celler ud af blodet. På den måde blev kemoen en ven. Måske kan man lave lignende billeder på strålerne? Så strålerne også bliver dine allierede?
  Det der peristaltik skal du tage Dulcolax for. Ellers bliver det ikke sjovt.
  Knus Helle

  SvarSlet
 2. Alt det bedste til dig søde Lene. For pokker!!!

  SvarSlet
 3. Hov, lige en perstaltik rettelse. ikke Dulcolax, men Laxoberal.
  Ikke mere peristaltik her fra

  SvarSlet
 4. Hej Helle,

  Rigtigt godt billede, tak for det. Jeg går til behandlingen som noget, der gør mig godt og som noget, der fjerner det onde, så jeg er helt på linie med dig.
  Mht peristaltik har jeg foreløbig taget Movicol i brug, for det havde jeg med mig hjem fra operationsgangen - og så har jeg lovet lægerne at afvente deres medicineringsforeskrifter og afstå fra selvmedicinering (de har gennemskuet mig), så jeg får jeg hvad doktormenneskerne lægger af plan i morgen. Jeg har fået bivirkninger noget før de havde regnet med, men... det er bare fordi det virker!

  SvarSlet
 5. Jeg kan ikke skrive noget som helst af værdi til det her, men jeg er her. Og jeg vil læse med hos dig forever!

  SvarSlet
 6. Og netop der er værdien.... Tak

  SvarSlet
 7. Det som Karoline-med-K siger og hep!

  SvarSlet

Jeg er glad for kommentarer. Det er rart at vide, at der er nogen, der gider...