mandag den 14. januar 2013

Behandlingsplanen

Her kommer de kolde facts og en behandlingsplan. Det er småkedeligt at læse, men måske kan jeg afmystificere det hele lidt. Hvis nogen af jer tackler uvished på mine vegne lige så dårligt som jeg selv gør, er der sikkert også et stort element af lettelse i at kende planen. Det var der ihvertfald for mig, ikke mindst fordi afdelingslægen både er kompetent og grundig på den usentimentale tyske måde.
Hun gentog et par gange at noget af det allervigtigste for et godt resultat af forløbet er en god operation og at kirurgerne i mit tilfælde havde gjort det rigtigt, rigtigt godt.  Så nu elsker jeg både hende og kirurgen. Hun fokuserede på det positive og mente, at jeg ikke ville få hverken svære funktionstab og senfølger eller for den sags skyld have svært ved at klare efterbehandlingen. Uden at give garantier, naturligvis.

Vi taler om, hvor længe jeg skal være sygemeldt efter de 6 uger med stråler, hvor jeg skal på hospitalet hver dag.

Idag skal jeg scannes og have lavet en maske, som jeg skal bruge fra tirsdag den 22. januar og 6 uger frem.
I de 6 uger skal jeg have stråler hver dag i hverdagene og kemo i tabletform alle dage.
Så er der pause i 4 uger, hvor kroppen lige skal have lov til at komme sig og så knoglemarven kan få lov til at danne lidt blodceller igen.
Derefter er der kemo, stadig i tabletform men i højere dosis, i serier af 1 uge, efterfulgt af 3 ugers pause. Gentaget 6 gange.

Der er kontrolscanning efter 2. og 5. serie.
Jeg forudser rystende knæ og meget angst-ondt i maven forud for de scanninger. Det er først der vi ser, hvordan det hele har virket.

Men jeg er meget opsat på at komme godt igennem behandlingerne og huske på, at første del er godt overstået.
Helt lavpraktisk skal jeg finde ud af at spise nok og ofte nok. Jeg har fået strenge ordrer på ikke at tabe mig.

16 kommentarer:

 1. Godt begyndt er halv fuldendt - eller sådan noget. I hvertfald noget godt! Germansk grundighed er en rart når man gerne vil have styr på tingene, så det lyder som om du er i gode hænder.
  Spis, alt det du drømmer om og ikke plejer at tillade dig selv - man skal sandelig udnytte sådan en situation ;-)

  SvarSlet
 2. Prophecy: Jeg holder bare vejret til jeg er rask :(
  Kirsten: Nemlig! Jeg er megasulten nu fordi jeg bruger så mange kræfter og jeg håber sandt for dyden ikke at kemoen ødelægger min smagssans alt for meget og stjæler min appetit, så jeg skal arbejde for hårdt på det mad. Vi får se

  SvarSlet
 3. Jeg har sendt en bunke kemo-mad-erfaringer på mail.
  Jeg glemte at skrive noget om at passe på bakterier. Bliv lidt Maude-agtig. Undgå forkølede mennesker. Køb håndsprit og lær vennerne, familien og din lille unge at spritte hænder.

  SvarSlet
 4. @Helle: Tusind mange tak for din mail og al din hjælp. Det er guld værd. Jeg skriver håndsprit på indkøbssedlen og hænger en flaske uden for hoveddøren... jo, jeg gør! Vi har talt om, at jeg nok ikke er den, der skal hente og bringe i vuggestuen fast. Det er jo nærmest et varmeskab for bakterier...

  SvarSlet
 5. Hepper højt sveske!! Jeg lavede noget ekstra lækkert müsli til min mutti til de perioder hvor kemoen nappede lidt af appetitten. Godt med kerner og nødder og ikke kvalmende sødt. Så var der altid lidt knas, og små måltider skal man altså ikke kimse af.
  Gør jeg virkelig også gerne til dig - og skal nok huske håndspritten når jeg bringer det. Den bliver man altså hurtigt ven med i det system.
  - og ved godt du ikke spiser mælkeprodukter, men herhjemme er det døbt knas og vi spiser det helst direkte fra bøtten med en ske :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Undskyld jeg lige bryder ind, men det der med ingen mælkeprodukter, er det pga canceren? Jeg har nemlig lige læst en lang smøre om kinesere der ikke spiser mælkeprodukter og ikke får cancer, så jeg blev nysgerrig om det er derfor, eller bare en anden grund...

   Slet
  2. Det er fordi jeg mangler det enzym der skal nedbryde mølkesukkeret, dvs at jeg er laktoseintolerant. Ikke farligt og jeg kan også spise ost og lidt youghurt med muesli , men mælk er ikke så godt. Har også læst det med

   Slet
 6. @K: Det lyder rigtigt lækkert! Det tager jeg meget gerne imod. Det vil være en stor lettelse at have noget i huset, som jeg bare kan tage af, når jeg er alene hjemme og ikke rigtigt er sulten nok til at lave måltider fra bunden :)

  Kender du noget til hvilke energi/protein/rawfood-barer, der er gode?

  SvarSlet
 7. Nix. Har aldrig forsøgt mig i den boldgade. Men müslien er vel i princippet lidt det samme - bare i smuldret form. Der er masser af mandler, nødder, solsikkekerner, speltfalger (jo jo) og lækker øko honning i.
  Jeg tror lidt på at det er godt at være lidt økofrelst med nogle af de ting man spiser når man bliver tvunget til at proppe kroppen med gift i medicinform.
  Laver en portion i weekenden :-)
  - og ved min mor købte en bog på et tidspunkt med mad og tips til mad. Hedder "Det er mit liv" eller sådan noget. Tjekker lige om der kan være noget bar-værk i den :)

  SvarSlet
 8. Wow.
  Læste senest på din blog i december.

  Synes det er et lidt andet scenarie nu.
  Hvor er det godt at høre at det alvorligste er overstået.

  Jeg ønsker dig det allerbedste.
  Liv

  SvarSlet
 9. @K: Jeg har også fundet opskrifter på nettet, men har ikke noget problem i knas - især ikke hvis sukker begynder at smage grimt. Så har jeg ikke behov for at klistre noget sammen i en bar :)

  @Liv: Det ER gået meget stærkt og det blev ikke helt den jul, jeg havde planlagt. Mange tak for det gode ønske...

  SvarSlet
 10. Kære Lene. Jeg har læst din blog længe, tak for den. Vi kender ikke hinanden, men jeg tænker på dig hver dag og sender gode ønsker for dit helbred (til et eller andet som jeg ikke ved, hvad er). Mange varme hilsner fra Henriette, en del af din store backingruppe

  SvarSlet
 11. Hej Henriette, jeg er rigtigt glad for alle tankerne. Også for at du læser med. Det hjælper at vide, at der er nogen, der holder ved...

  SvarSlet
 12. Tænker på dig og sender alt det bedste. Du er jo bare så sej. Og operationen gik godt. (Det allervæsentligste gik dermed godt. Hvilket er fantastisk). En veninde af mig havde stort set ikke bivirkninger fra kemoen. Ingen særlig kvalme og kun moderat træthed. Alt det bedste herfra til dig og dine drenge.
  Kærlig hilsen Sofie

  SvarSlet
 13. @Sofie: Det er godtnok en dejlig kommentar. Hele vejen igennem. Mange tak fordi du gjorde dig den ulejlighed, det redder flere dage for mig.

  SvarSlet

Jeg er glad for kommentarer. Det er rart at vide, at der er nogen, der gider...