tirsdag den 31. juli 2012

Big mistake

Jeg skal lige bede dig GÅ UD MED DEN KAFFE! lød det forurettet fra trunten.

Hun havde ferieafløser-hår og et nidkært blik i øjnene, der viste at hun tog sit butiksjob meget alvorligt. Hendes tonefald fik mig til at se ned af mig selv og lige tjekke om der var groet posedametøj på mig og om jeg var kommet til at træde hundelort op ad skinnebenene. Noget måtte retfærdiggøre hendes tonefald.

Hvis jeg var ekspedient i den butik, så havde jeg nok anlagt et andet tonefald, for jeg ville kunne spotte, at kunde-jeg var særdeles købedygtig. Jeg søgte ikke hen til midterbordene med skrammel-udsalgsvarer, men gik efter kernelædervarerne på hylderne med nye varer.  Men i min hånd var et Emmerys-kaffekrus.
Nu er jeg ude af stand til at håndhæve regler på bademestermåden med mindre jeg virkelig var bademester og stod overfor en vaneforbryder, så jeg var nok aldrig blevet ansat i den butik.

Helt ærligt. Jeg har det ikke godt med regler for reglernes skyld og tænker lidt for ofte, at jeg godt kan snige mig afsted med en lille regelbøjning, så længe jeg ikke pisser på reglernes større sigte. Jeg tager dårligt mod principregler, der forhindrer mig i at nå målet på en måde, der virker for mig.
Jeg er en af dem, der kan pille en appelsin i lommen lige under et skilt med 'mad og drikkevarer må ikke nydes her'.
Men derfor bliver jeg paradoksalt nok oprigtigt ked af det, hvis jeg er kommet til at overtræde en regel ubevidst. 

Mere end noget hader jeg den bademesterattitude som får folk i civil og i bar røv til at løfte pegefingre af med-badende, medborgere, medtrafikanter.

Jeg kunne sagtens finde ud af at gå ud af butikken med min kaffe igen. Som anvist. Jeg tjekkede lige om der var et kaffeforbudsskilt på døren som jeg uden at vide det var kommet til at trodse.
Det var der ikke.
Så Neye?
Der mistede i lige en potentiel kunde. Det der pis gider jeg ikke - jeg finder bedre varer og bedre service andre steder.  Undskyld for kaffen, dog.

4 kommentarer:

 1. Hvem gider alligevel gå i Neye? ;-)
  Jeg har det på samme måde som dig med regler. Specielt på genbrugsstationer, jeg elsker virkelig at snyde de gule mænd! Hvis det lykkes mig at stille glas i buret med elektronik affald, så er turen fantastisk :-)

  SvarSlet
 2. Ihh, gad godt shoppe med dig i nogle af byens provinsbutikker med fornærmede ekspedienter og næsvis betjening. Der kunne blive stof til nogle gode indlæg :)

  SvarSlet
 3. Jamen, er det ikke en aftale, så? Bortset fra, at jeg normalt er ret begejstret for folk fra Hjørring :)

  Med til historien hørte, at jeg bad hende holde min kaffekop, mens jeg lige kiggede lidt *skamfuld smiley*.
  På vej ud smilede jeg det sødeste jeg har lært og sagde, at hun bare kunne smide den ud. Jeg er så uforskammet.

  SvarSlet

Jeg er glad for kommentarer. Det er rart at vide, at der er nogen, der gider...