onsdag den 31. august 2011

Om snavset vasketøj i offentlighed

Der er ægtepar, der hakker på hinanden fordi det med årene er blevet deres måde at kommunikere på. Som regel har de nede under de negative kommentarer et vist mål af respekt for hinanden.
I det mindste taler de sammen.

På en ferie mødte jeg et par, som var på vores alder, arbejdede i cirka samme branche og som kom fra samme landsdel som os. Det var oplagt at spise sammen og opleve nogle ting sammen, men vi - og nok mest mig _ måtte ret hurtigt kaste håndklædet i ringen og melde mig ud.

De nøjedes ikke med at hakke. De skændtes, mundhuggedes og hængte hinanden ud ved enhver given lejlighed. Gerne hen over hovedet på deres 3-årige søn og for mig så det ud som om at det ikke just begrænsede deres krig, at der var tilskuere på.

Når jeg kogte alle detaljerne om vasketøjs-uduelighed, manglende optørring af hundesavl og alle de andre hverdagsdueller sammen, så virkede det som om, at de levede hver deres liv under det samme tag og at alt de havde tilfælles var den gensidige modvilje.

Jeg fatter ikke, hvorfor de gad at blive sammen. Forhåbentlig havde de et fantastisk sexliv med alt den ophobede energi.

Personligt havde jeg ikke i sinde at få min ferie ødelagt af udsigten til deres snavsede vasketøj, som så bittert og indædt blev luftet.

På den gode side betød mødet med dem, at vi fuldstændigt udmattede efter en aften i deres opslidende selskab med godnatdrink og røde øjne svor, at vi ville gå fra hinanden længe inden det kom dertil.
Af respekt.

3 kommentarer:

  1. Par der har den slags problemer ender gerne dér, netop pga sex- og kommunikationsmangel dengang forholdet ikke kun handlede om vasketøj og hundesavl. (Er min personlige og empiriske erfaring)

    SvarSlet
  2. Hm. Der er vist en grund til at alle parterapeuter på et tidspunkt når frem til at kuren er: Tal sammen.

    SvarSlet
  3. Enig. Men hvis man har dårlig eller ingen sex, er forholdet også dødsdømt, for så er man jo ikke et par, men venner. God sex og god kommunikation er den eneste vej frem, begge komponenter skal være til stede, for et vellykket forhold.

    SvarSlet

Jeg er glad for kommentarer. Det er rart at vide, at der er nogen, der gider...