fredag den 8. april 2011

Andre forslag end Benny, Ib og Thomas?

Sidst i Juli kommer der efter planen en lille dreng til verden. Og han skal have et navn.

Jeg har hele tiden haft meget lettere ved at finde de gode pigenavne, der nærmest har meldt sig af sig selv og det er heller ikke fordi jeg er helt blank, hvad angår drengenavnene, men det er som om, at der ikke er nogen af navnene på bruttolisten, der føles helt rigtige....

Måske er det, fordi det er så sindssygt betydningsfuldt med det navn,  at ide-generatoren er ude af drift. Så det er her jeg bliver nødt til at bede om din hjælp, kære læser.

Hvis du vil hjælpe med dit eller dine yndlingsnavne til ide- og mulighedsbanken, så giver jeg en is, hvis det er dit forslag, der bliver sagt højt til barnedåben.

Jeg vil ikke fortælle, hvad det er for navne, vi har på listen, for jeg vil så nødigt have, at det begrænser iderigdommen hos dig også, men jeg vil gerne fortælle, hvilke navne, der er dømt ude på forhånd: 

Linus. Jeg synes, det er et helt fantastisk navn, det lyder godt, føles godt og det ville være mit allerførste valg, hvis ikke det var fordi at Annes søn allerede hedder det og fordi manden har nedlagt veto mod det. Vi er begge to Mac-elskere, manden lever af at arbejde sammen med Microsoft, så det holder ikke i byretten at opkalde sønnen efter ham, der opfandt Linux. (IT-snak, undskyld).

Ib eller Bo. Det er godnok let at stave, men det er ikke let at synge en fødselsdagssang på.

Anders. Godt, sympatisk navn og det kunne sagtens være en kandidat, hvis vi gerne vil have en søn, der opfinder en smørskål og synger grandprix-sange. Jeg hedder Frandsen som det sidste efternavn.  Bech Frandsen.

Anton. Drengen skal ikke hedde det samme som sin homie, selvom jeg godtnok er kommet til at tiltale ham sådan det seneste døgn. Lindas lille charmør kryber under huden på en. 

Jeg bliver helt utroligt glad for forslag (og meget pinligt til mode over et tomt kommentarfelt). Jeg forestiller mig at min søn bliver til noget stort en dag, så navnet må gerne passe til enten en sportsstjerne eller en litteraturprofessor.

Mange tak for hjælpen på forhånd.

28 kommentarer:

 1. OK - her får du min bruttoliste fra dreng født i ´04: Sylvester, Kalle, Snorre, Elvis.

  I børnehaven er jeg faldet over en:
  Milton, Elton, Harald, Morgan, Nathan, Romas, Leon, Leonard og Ingmar. I datters klasse kan du også møde en: MAds-Emil, Theo, Sofus, Charlie, Zacharias

  Nå jo, der er dag også en Anders, men den gik jo ikke :-)

  SvarSlet
 2. Ok

  Hvis han skal være litteraturprofessor : Marius Bech Frandsen- Holger Bech Frandsen (?)- Johannes Bech Frandsen-

  Sportsstjerne ( Mon så ikke han stryger Frandsen? ) : Magnus Bech -
  Christian Bech- Mark Bech(?)- Zilas Bech.

  Til sidst de drengenave der styrer i indre København : Storm - Birk - William og Vincent


  Venlig hilsen Susan

  SvarSlet
 3. Villum - hed jeg ikke Vium havde vi en Villum. Man kan KUN blive til noget stort og fantastisk hvis man hedder Villum! (og Hjalte og Mikas selvfølgelig)

  SvarSlet
 4. Navne... Så har du lagt i kakkelovnen til en kommentarfeltsbasker af de helt store, for er der noget vi kan komme helt op og ringe over i blogland, så er det, når der skal snakkes navne :-D

  Jeg forslår:
  Ask (eller Aske)
  Theis
  Kaare
  Thure

  Mine egne drenge hedder Laust og Frej, og dem skal du også være hjertelig velkommen til at bruge (selvom noget siger mig at du er en modenavnspige...)

  SvarSlet
 5. @Anonym: Sikke en masse helt vildt spændende navne, som jeg ikke har tænkt på før nu. Morgan. TAK for gode bidrag

  @Susan: Mandens yndlingsnavn er Magnus, så dine is-vinder-chancer er ret store med sportsstjerne-argumentet. Litteraturprofessorforslagene - we like :)

  @K: Villum Vium? Det ville du alligevel ikke? Forståeligt nok - han ville være sådan en, der puster balloner op til børn professionelt :)

  SvarSlet
 6. @Anne Lotte: hmm... jeg er også en modenavnspige, men havde det været en pige, så kunne jeg sagtens finde på at kalde hende Margrethe. Det ved jeg ikke om er modenavn?

  Jeg er vild med Laust og et par af de andre, du har bragt til torvs :) Tak for dem.

  SvarSlet
 7. Mine favoritter lige pt er Louis og Theo!
  -Og så er Benjamin skønt, for det hedder min søn ;0)

  SvarSlet
 8. Hvad med:
  Emil - både sportsstjerne og litteraturprofessor
  Bertil - mest litteraturprof.
  Mathias - mest fodboldprof.

  SvarSlet
 9. @Barbara: Tak for input. Louis er afgjort med, hvis nu drengen skulle blive en berømt jazzmusiker (jeg kan rigtigt godt lide det) og speaking of jazzstjerne:

  @Mads: Gode navne. Emil er en favorit, men vi skal lige have plads til snedkerværkstedet (til Mikkel). Bertil kan jeg godt lide, men jeg har et familiemedlem, der hedder Bertel, som er europamester i at danse svingom-dans og spise trifli. Konkurrencen er simpelthen for hård. Mathias... hmmm...
  Tak for forslag på FB også :)

  SvarSlet
 10. Jeg synes Albert Bech Frandsen lyder ret godt...

  SvarSlet
 11. Benjamin er ret sødt
  Silas synes jeg også har noget - og så er der jo Carl.

  Eller du kan go royal og lave en Felix?

  Speaking of - måske du lige skal holde øje med barnedåben torsdag. Ville være nitte, hvis de løb med dit navn.
  Jeg er stadig fornærmet over, at de tog "mit" Isabella!

  SvarSlet
 12. Uh! Mit yndlingsemne!

  Er glad for Karl. Og Max (selv om han i så fald ikke kan hænge ud med Lindas søn, uden at der bliver råbt Max og Antonette efter dem... af min generation). Og Svend, Isak, David og Simon. Otto, Erlend, Harald, Villads. Var i mange år ret vild med Sverre, indtil nogen fortalte mig, at man idømmer sin søn et langs livs pine, i og med, at han bliver nødt til at svare telefonen "det' Sverre" forever and ever.

  Har du i øvrigt prøvet http://mitbarnsnavn.dk/?

  SvarSlet
 13. Hvis jeg får en søn mere, skal han hedde Mingus, tror jeg, men du må gerne holde det indtil.

  Vi andre har jo heller ikke taget skade af at hænge ud med navnefæller, vel?:)

  SvarSlet
 14. Milo er også fint - og ret så sportsstjerneagtigt.
  Nor - det er da også et cool navn!

  SvarSlet
 15. @head and heels: Fine navne. Tak for dem. Jeg spår, at der vil starte en ny modebølge med de navne, de royale vælger tll deres. Det er som om at de ikke har ret til at 'tage' navne:)

  Nevøen hedder Karl, så... øv.

  @Dines. I orden med vakse veninder, der! Jeg håber, at der er nogen, der vil stoppe mig på samme måde, hvis jeg er igang med at lave et kontekstbestemt navnehandicap. Men nu er vi ude i, ikke at offentliggøre navnet før til barnedåben, så det kan godt blive lidt svært med gode råd.
  Hvor har du Erlend fra? Det ligger (for mig) lidt for tæt på det tyske Elend (og en del af familien er tysk...).

  @Linda: Mingus og Anton går også fint sammen! Sandt nok, at man godt kan lege med nogen, der hedder det samme som en selv. Jeg skulle helt op til universitetets 2. år, før jeg ikke behøvede at hedde Lene J mere.
  Nu arbejder jeg sammen med en Lene og chefens kone hedder Lene. Smart nok med den slags fællesnavne, for så er der mindre risiko for at dumme sig, når man er en klovn til at huske navne.

  @K: Du mener ikke, at Nor er taget? :)

  SvarSlet
 16. Jeg stemmer for:

  Teo (uden h'et)
  Storm
  Villas
  Solomon (så kan man til dagligt bare hedde Solo)

  ;)

  SvarSlet
 17. Mine trillinge-drenge skal hedde:

  Hans
  Harry og
  Haj

  Min datter skal hedde Billie Jean, og min efternøler-søn skal hedde Luke Alexander (ej men spørg mig ikke - det har været på listen sidden Alexander faktisk var populært, og har aldrig nænnet at pille det af).

  Jeg kan næsten allerede smage isen, Mmmm.... :oD

  SvarSlet
 18. Jeg kan godt lide Bastian, Peter, Sander, Hasse og Elo. Nu har Villum jo været oppe at vende, men jeg kan faktisk bedre lide det nærmest identiske Villads.
  (Jeg har faktisk haft professorer på universitet der hed Hasse og Elo)

  Personligt havde jeg en idé om at kalde en evt. kommende søn for Gregers, men ud over min kæreste allerede har udtalt at han hader det, så er det også sådan et navn der vil blive lemlæstet i den sydsjællandske dialekt: Græ-ægers ville det stakkels barn blive kaldt af min familie, og det har jeg alligevel ikke hjerte til.

  SvarSlet
 19. @Labu: Det er også gode navne at råbe meget højt. Der er ikke mange stumme bogstaver at spilde krudt på. Solomon har samme effekt: Solo til daglig og SOLOMON! når mor er sur. Solonumsen.

  @Lille t: Luke Alexander... hmm... det er godt. Vidste du, at Anakin er på listen over godkendte drengenavne? Hm? Det er dit, hvis jeg ikke tager det først :)

  @Nadia: Ajmen, hvor er jeg glad for at du har meldt dig ind her. Det er så rigtigt godt at få en vinkel på navnene som jeg slet ikke havde set. Nu er vi ved at have vinklerne med og jeg kan lide hele striben. (Vi har en virksomhed i udkanten af Århus, der hedder Elopak, så det ødelægger lidt det ellers så fine navn).
  Det åbner også nye aspekter at gennemgå sine universitetslektorers navne, for der gemmer sig både gode muligheder og gode historier der.
  Hvis jeg skulle vælge Holger, skulle det være pga astrofysikeren og her til aften er jeg kommet i tanke om, hvad min tysk-professor hedder (hed?): Leif Ludvig.
  Der er et par stykker, jeg ikke kan huske fornavnene på, fordi vi kun kendte dem som hr. Efternavn.

  Good call med Gregers. Og tak for et godt grin :)

  SvarSlet
 20. @Eva: Hov, jeg havde glemt at svare dig. Tak for et rigtigt godt input. Det lyder faktisk rigtigt godt og der er potentiale i Albert.

  SvarSlet
 21. Erik - Erik Bech Frandsen
  Det synes jeg er fint

  SvarSlet
 22. @Linda: spændende navn. Jeg bliver mere og mere glad for at have spurgt på bloggen.

  @Lene N: Det er et godt, klassisk navn. Kan også godt lide dit eget :)

  SvarSlet
 23. Ikke Nestor!

  Har i ikke set det afsnit af Langt fra Las Vegas?

  SvarSlet
 24. Jeg kom lige til at tænke på, at det nok er en god idé hvis navnet også lyder fornuftigt på engelsk.

  I vores globaliserede verden kommer de kommende generationer jo nok til at være en del ude i verden - og måske er der ikke så meget autoritet over at sige: "Hello, my name is Linus"

  SvarSlet
 25. Ikke, at der overhovedet er noget i vejen med at hedde Linus!
  Sorry!

  SvarSlet
 26. @superheltemor: Nemo lyder forbløffende godt. Jeg har siddet på sushirestaurant idag og nu svømmer Nemo med fiskene :)

  SvarSlet

Jeg er glad for kommentarer. Det er rart at vide, at der er nogen, der gider...