lørdag den 5. november 2011

Du skal holde hviledagen hellig

Præsten tog luft ind oppe fra prædikestolen. Emnet viste sig at være et ganske andet end jeg havde forventet, selvom der var god bund i de ti bud og søndagen.

Søndagsåbent burde forbydes, mente han. Råbte han. Prædikestolen gjaldede af modvilje mod lukkeloven.

Ikke fordi man ikke måtte arbejde på en søndag, for man skulle godtnok være en stivnakket kristen for at tolke buddet sådan. Der var vel ingen ved deres fulde fem, der ville forbyde at ambulancerne kørte og lægerne reddede liv, selvom det er søndag.
(De fattige studerende, der sidder i kassen i Føtex om søndagen på tømmermandspanodil for at bippe vores citronmåner er sikkert også glade for deres dobbelttakst, tænker jeg)

Søndage skal bruges ordentligt, mente han. Den dag bør man hellige familien, eftertanken og nærværet. Den skal ikke klattes væk på at stå i kø efter mælk og rugbrød, fordi man ikke har kunnet planlægge sin tid og klare den slags de andre dage.

Der sad jeg så og bestemte, at vi nok godt kunne servere sild uden de æg, jeg havde glemt at købe og som jeg planlagde lige at smutte forbi den evigt åbne Fakta efter.

Manden har jo ret. Så vidt jeg husker.
I barselsland er alle dage ens og skal holdes hellige. Med citronmåne.

3 kommentarer:

 1. Man får desværre ikke dobbelttakst for søndage i Føtex. Man får et ekstra tillæg pr. time, men de 40 kr. før skat giver selvfølgelig også lidt ekstra til sjov og ballade ;-)

  SvarSlet
 2. what? Da jeg i fordums tid styrede kasselinien i Bruunsgade var det anderledes fordelagtigt. Nu synes jeg slet ikke om søndagsåbent.
  Min hellighed har åbenbart en pris, så billig er jeg :)

  SvarSlet
 3. Jeg har nu også tit lidt ondt af dem der skal sidde bag kassen juleaftensdag feks. Det er jo ikke fordi man ikke vidste at det bliver juleaften vel?

  SvarSlet

Jeg er glad for kommentarer. Det er rart at vide, at der er nogen, der gider...