tirsdag den 15. marts 2011

Kvalifikationstest til ledere indføres ved lov

Vi skal tage hensyn til hinanden. Vi skal behandle andre, som vi gerne selv vil behandles. En god arbejdsplads er en arbejdsplads, der bygger på gode værdier.

Nogen, der er uenige så langt?  Ikke? Jeg kan godt forstå at ingen rækker hånden op, for alle kan vel høre en tordenbuldren i det fjerne, der varsler røvfuld til dem, der vover at mene noget andet.

Sagen er bare den, at det er fine tanker, gode hensigtserklæringer og værdierne er tomme ord og ikke en kæft andet i det øjeblik, riget fattes penge og ledelsen begynder at mærke grillristen på ballerne.
Jeg taler selvfølgelig helt generelt. Ikke om et specifikt firma og slet, slet ikke om det bestemte firma, min gode ven arbejder i.

Han har været igennem en hård tid i privaten. Den ene udfordring efter den anden har stillet sig i kø og har haft madpakke med, så de ikke behøvede at skride alt for tidligt og samtidig er tonen blevet skærpet på hans arbejdsplads, ikke mindst fordi der er magtkamp mellem hans nærmeste leder og firmaets direktør.

Jeg er sikker på, at han er glad for at føle at hans indsats for firmaet er nødvendig og påkrævet. Jeg er også helt sikker på at han mangler en påskønnelse af, at han trods en overhængende sygemelding og de private udfordringer alligevel er mødt på arbejde i den udstrækning, det har været muligt for de private pligter.

Det er det jeg siger - også til mig selv: Ingen takker dig for at gøre en ekstra indsats, der i virkeligheden koster for dyrt på den private konto.
Virksomheder er bare forretninger, der skal køre. De er ufølsomme og griske. Pengene før medarbejderne.

Men helt ærligt, ikke? Jeg kan ikke forstå, at en chef, der er fuldt informeret om privatsituationen, kan være så ufølsom og udstyret med så udtalt et kikkertsyn  at han sender en  'far er ikke vred, far er skuffet over din manglende indsats de seneste 4 dage' på den dag, det hele kulminerer og min ven har en godkendt fridag for at komme igennem programmet. På 'stram så op'-måden.

En venlig, betænksom buket blomster havde været mere på sin plads. Eller en uges ferie. Eller bare en sms pænt pakket ind i forståelse.

Bevares. Gode ledere formår at holde fokus på målet og vise vejen. Men gode ledere kan også utroligt meget mere end det. Jeg kan ikke forstå, hvordan en virksomhed kan ansætte ledere, der har lagt deres menneskelige forståelse ved porten.

Jeg skulle lige af med det. Lovforslag hermed indgivet.
I morgen skal jeg scannes og jeg glæææder mig til at finde ud af om det er en dreng eller en pige, der ligger og tumler i min store mave.

3 kommentarer:

 1. Mine tanker går også mod ledelse i disse dage, også som en der kæmper og hvor chefen er lidt ufølsom af og til. Alligevel lurer tanken mig, at han også er presset. Bevares han har selv valgt det, men alligevel, ledere har også dårlige dage? Med mindre vi snakker om generelt gennemført lorte ledelse?

  SvarSlet
 2. Uncool mand! En leder skal netop dét; lede! Altså på Jesus måden. (Den analogi kan man godt bruge, selvom man er ateist, ikk?) Lede, motivere og støtte sine ansatte. Har aldrig fattet det der med folk, (både ledere og "almindelige dødelige") der kan sparke til folk der ligger ned, uden at fortrække en mine. Folk er så væmmelige. Ad!

  SvarSlet
 3. God fornøjelse med scanningen. Det er større end man tror. (Især for farmand, for hvem det hele pludseligt bliver mere håndgribeligt & virkeligt.)

  Det er ihvertfald min erfaring.

  SvarSlet

Jeg er glad for kommentarer. Det er rart at vide, at der er nogen, der gider...