tirsdag den 27. august 2013

Scchh med det muskelmassetab. Op med måsen

Det er alderen, siger de. Du har jo ikke trænet i 3 år.  Hvilket er næsten sandt. Jeg har ihvertfald ikke trænet som jeg gjorde før jeg blev gravid og slet ikke som dengang jeg var single. Og jeg er fyldt 40.

Men det er ikke hele forklaringen, selvom alle gerne ville skubbe resten lidt i baggrunden. Min stolthed kan næsten ikke bære at mærke, hvor stor en kamp det er at gennemføre bare en fjerdedel af det, jeg plejede at kunne gøre uden at gøre mig synderligt umage.  Min muskelmasse er så reduceret af kemo, binyrebarkhormon og alder, at kompakte ben og vilje ikke redder mig mere.

Jeg er fristet til at sige til dem, der spørger om jeg skal deltage i cykelløb eller med ud at træne i skoven at jeg skal noget den dag.  Bare for ikke at skulle forklare, hvorfor jeg er i SÅ dårlig form at jeg ikke bare kan tage med på en hyggetur. (Hyggetur med udsigt til vrangsiden af lungerne og seriekramper i læggene?)

Nu er jeg kommet til at bilde mig selv ind, at jeg nok skal redde den på medvinden og heldet og udstyret, bare jeg tror på det,  så jeg er tilmeldt Træd til i Skanderborg den 8. september mens alle de seje cykeltrunter kører ræs i Tour de Femme imens, så jeg ikke bliver fristet til at konkurrere stoltheden af mig.   Det eneste der virkelig virkelig ikke må ske er at jeg punkterer, for jeg  har ikke kræfter i hænderne til at skifte slange.

Og så vil jeg forære mig selv en gave.  Fra mig til mig.  Skov, luft og opløftet mås-udstyr.


4 kommentarer:

 1. Feeeed cykel! Tillykke med den.
  Der er kun én vej, Lene. Æd den og tramp i pedalerne. Det tager nogle år at sluge den helt, men det bliver bedre.
  Sagde hende, der aldrig mere stiller op i konkurrencer

  SvarSlet
 2. Jeg troede kvinder stillede op til konkurrencer for hyggens og motionens skyld, og mændende, de lidt mere primitive og af deres instinkter bundne mænd, stillede op for at vise sig...? *S*

  SvarSlet
 3. @Helle. Meget heldigt. Det er også den eneste vej jeg kender. Kan godt være at jeg aldrig bliver lige så stærk igen, men så bare stærk nok.

  @frkFiske: Troede du godtnok det? I din overbevisning er jeg så en lille mand, der er bedre forbundet med mine drifter og primitive lyster end med cykelkurve med blomster.
  Oh well. Det lyder ikke så tosset :)

  (At stille op i KONKURRENCER for hyggens skyld? ikke forstået)

  SvarSlet
 4. Du er da bare sej - med sådan et udstyr.
  Dit sprog siger mig, at du slet ikke har opgivet og nok skal vinde (over dig selv og vægttabet)
  Kærligst
  Domus

  SvarSlet

Jeg er glad for kommentarer. Det er rart at vide, at der er nogen, der gider...