onsdag den 11. april 2012

Hvordan man siger nej til (andres) børn

VOVVOVVOV lød det fra drengestemmer ude bag den tynde hæk.
Hunden inde på min side af ligusteren havde rejst børster, forsvarede sin matrikel og gøede voldsomt, mens den skiftevis bakkede og dansede frem mod drengene. 
De blev ved, syntes det var sjovt. Trådte frem og stak gøende ansigter helt hen til hegnet.

Jeg bad dem lade være med at drille hunden. Fik svaret 'det gør vi heller ikke' tilbage, mens de to knægte ikke slap hunden med øjnene og fortsatte med deres vovvovvov.

Indrømmet, jeg tænkte ikke ret meget over strategien og lige da jeg så den enes ansigtsudtryk og hørte fødder, der spænede op af asfalten, tænkte jeg at jeg vist havde været lige barsk nok.

Jeg råbte 'Kan I så komme væk fra vores hæk. Når jeg siger til jer, at i skal lade være med at drille, så lytter i! Hvad er det for noget?'
Ja, ja... jeg er blevet til hende den sure gamle tante. (og gammeldags indigneret. Suk)
Ja, jeg beskytter min hund, der jævnligt bliver tirret af drenge, der også kan kaste sten ind i haven. Vil så gerne undgå, at den skal gø endnu mere eller blive aggressiv overfor gæster.
Og ja, det var bare drenge, som sikkert ikke mente, at de drillede, men bare gerne ville lege med hunden.

Men... Hvordan siger man nej til børn?

Jeg kunne godt have valgt den følsomme, empatiske, pædagogiske metode og forklaret dem hvad hundesproget betyder og at det ikke er så godt at lege med hunden gennem hækken.
Men jeg mente faktisk, at de ikke måtte. Jeg mente, at de skulle høre efter. Første gang.

Kan man forvente det af andres børn?

Og må man overhovedet sige som jeg lige har gjort, uden at have lyst til at gøre det bare lidt om bagefter?

2 kommentarer:

  1. Jeg havde skældt dem hæder og ære fra!! Jeg er fuldstændigt ligeglad med om jeg er for skrap, møgungerne skal lade hunden være - de skal i det hele taget lade være med at genere andre på den måde, uanset om det er en hund, en ældre dame, eller et barn i en barnevogn.
    Hør efter blevdersagt!

    SvarSlet
  2. Jeg tror at jeg ville sige til dem at nu lukker jeg hunden ud til dem, så de kan få lov til selv at mærke om hunden syntes det de gjorde var sjovt eller om den syntes de drillede. Og at for fremtiden vil der være hul i hegnet som hunden kender, så den kan komme ud til dem hvis de driller den igen. Børn må bare ikke drille forsvarsløse dyr!!!!

    SvarSlet

Jeg er glad for kommentarer. Det er rart at vide, at der er nogen, der gider...