tirsdag den 17. december 2013

Runde 2

Der har været stille her på det sidste, modsat aktiviteten i mit liv. Det har været nogle vilde, surrealistiske uger og det har også været meget svært at finde ud af, hvad jeg kunne skrive her. Alt det vigtige sker helt inde i privatsfæren og involverer andre end mig.

Jeg kan endnu engang give en opdatering på vejen mod raskhed:
Min sidste skanning viste desværre overordentligt dårligt nyt. Der er ny tumorvækst og denne gang sidder det et andet sted end hvor alle havde forventet det. Jeg har flere gange hørt at kræftcellerne ville vokse ud det samme sted som før og at det var yderst sjældent at det flyttede sig eller spredte sig. Det har været en beroligelse for mig, for selv om det er frustrerende og slidsomt at skulle opereres igen, så har jeg haft visheden om at jeg var helt tumorfri lige efter  en operation. Og at det var næsten gratis at blive opereret der, fordi det var til at komme til for kirurgen og fordi der ikke sad vigtige funktioner, jeg ikke kunne kompensere for.

Den nye tumor (som består af tre mindre knuder) sidder centralt i hjernen på broen mellem de to hjernehalvdele og kan ikke opereres.

Så nu begynder en anden behandling: Kemo og avastin intravenøst. I morgen sidder jeg på ambulatoriet fra klokken 11 og føler pludselig at døden er kommet tættere på og at jeg er syg for alvor.
Jeg er skræmt fra vid og sans. Pissebange, mens jeg forsøger at sælge mig selv tanken om at dette bare er anden omgang i en Taekwon-do-kamp eller at jeg er Million dollar baby, der vælger en taktik om at tage tæskene og så læne mig lidt ekstra ud i tovene for at få afsæt til at smadre den lede ko af en modstander med et eneste slag, når hun mindst venter det.

Samtidig får jeg så snart hjælp fra et palliativt team, der skal overtage alt det her koordinations- og tovholderhelvede med hospitalets afdelinger og hjælpe os herhjemme med hvad vi nu har brug for psykosocialt.
Vi har brug for hjælp.  Men jeg slugte lige en klump, da lægen sagde palliativt team, for jeg troede det er sådan noget døende får hjælp fra.  Lægerne siger beroligende, at jeg ikke er opgivet.
Ergo: Runde 2.  Bring it.  Heal me.

Må i alle få en velsignet jul.  Lad lysene skinne klart i år, hold forventningerne til jer selv nede og nyd det der er. Ikke det i ville ønske der var.46 kommentarer:

 1. Åh for pokker! Jeg føler med dig. Og med jer. Og hepper helt vildt på, at du får banket de åndssvage knuder helt til Langtbortistan, så de aldrig kan komme tilbage!

  SvarSlet
 2. Jeg vil bruge en stor del af min jul på at tænke på dig. Det er helt sikkert.
  Må din jul være velsignet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Søde Anne, jeg har så brugt en stor del af min jul på at tænke på dig :)

   Slet
 3. Åh Lene. Gid, jeg kunne skrive noget for at gøre det hele bedre. Jeg tror på, at du er en vinder <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kan ihvertfald nægte at lade sygdommen stjæle resten af mit liv :)

   Slet
 4. Kære søde Lene. Jeg kommer med alt det, du gerne vil have fra mig inden jul. For helvede. Og kram. Og chokolade i rigelige mængder.
  Palliativ betyder ikke døende. Det betyder lindrende eller støttende, og det er fantastiske mennesker, der arbejder der. Der kan støtte og trylle frem lige der, hvor der er brug for det.
  Indtil vi ses - bare de største bjørnekram
  Helle

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Helle, tak for besøget. Det var godt at se dig...

   Slet
 5. Kære Lene. Jeg tænker på dig. Kærligst, D.

  SvarSlet
 6. Sender noget mere af den helt gode karma din vej og de allerbedste tanker.

  SvarSlet
 7. Rørt - hepper på dig ! Rigtig glædelig jul og god kamp ! Tanker fra mig

  SvarSlet
 8. Sender alle de bedste tanker og minder mig selv om at huske at sætte pris på selv de små ting.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det bliver man desværre nødt til med jævne mellemrum.

   Slet
 9. Sender alle de bedste ønsker efter dig og dine...

  SvarSlet
 10. Søde søde Lene, sidder under andre varmere himmelstrøg med gåsehud og tilbageholdt vejrtrækning. What to say. Jeg sender dig åbne vidder, grænseløse muligheder og kraft. Kh P.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Prophecy. Det var lige hvad jeg ønskede mig til jul :D

   Slet
 11. Dine ord her og særligt de sidste linjer bekræfter mig i, at de valg jeg har gjort mig de sidste par uger er helt rigtige. Tak for dem! Det kan vi alle have brg for at blive mindet om.
  Og en velsignet jul til dig også. Må den blive starten på raskheden for dig. En million ønsker om netop dette til dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kender du det med at ønske sig en stor bred Aston Martin med en kæmpemotor i? Det et nok for meget at håbe på, men så må man lære at kalde en lille Mini (håber ikke jeg træder nogen over tæerne her) for en bil istedet. Men tak for alle ønskerne, jeg ved de er velmente

   Slet
 12. Kære Lene. Jeg har fulgt dig næsten et år nu. En måned efter du blev opereret for en tumor i hjernen blev min mor opereret for det samme. Jeg har en søn på alder med din. Det er pissehårdt at følge med, men jeg synes du er sej og ærlig og ydmyg og jeg hepper på dig fra Åbyhøj. Min mor har været i kemo og avastin siden august. Og det virker. Hun har det fint fysisk og tumoren holdes nede.

  SvarSlet
  Svar
  1. Woot? Det er vist en historie, jeg skal høre. ihvertfald mange tusind tak for at fortælle mig en den realistisk gode side af det. Med din mors og min diagnose er det det bedste vi kan håbe på og jeg havde sådan brug for at høre at det lykkes for nogen.

   Slet
 13. - rigtig glædelig jul til dig og dine. Jeg tror på du klarer den og sender helende tanker og god energi i din retning. Det er et pissepisse hårdt forløb du er igennem, og jeg bøjer mig i sandet for de afsluttende ord i indlægget ovenfor. Husk det. Nyd.

  SvarSlet
 14. Anne sendte mig din vej. Og det er jeg glad for. Du er sej! Tak for de sidste to linier, dem vil jeg printe, klippe ud, pakke ind og lægge under træet som en julegave til mig selv.

  SvarSlet
 15. Det her er en af de stærkeste og smukkeste blogs i hele blogland. Du er så sej, at det trækker tårer……
  Jeg har kopieret og printet de nederste ord ud. De skal det op og hænge i en ramme til evig påmindelse.
  Velsignet jul til dig og dine med mængder af kampgejst

  SvarSlet
 16. Alle mine lys skinner for dig og dine, kære Lene. Og du er sku en stjerne! Shine on!

  SvarSlet
  Svar
  1. som en crazy diamond. Tak, Karoline.

   Slet
 17. Kære Lene
  Anne sendte også mig til din blog.
  Jeg ønsker dig en glædelig og velsignet jul, og et helbredende nytår.
  De bedste tanker til dig.
  Hanne

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak til Anne. Mange tak for skulderklappet til dig

   Slet
 18. Kære Lene, keep on fighting & believing. Ved godt det kan være svært, men troen og fighterviljen kan og skal føre dig langt. Husk aldrig at give op.... NEVER!
  Jeg vil sende al min karma jeres vej.
  KH Anna og potedask fra Buster

  SvarSlet
  Svar
  1. Du skal lige bruge lidt karma selv, seje Anna. Dejligt at du følger med og ... underligt rart at du ved hvad det drejer sig om.
   Nakkenulren og kram. Du bestemmer selv hvordan du vil dele det med Buster :)

   Slet
 19. Tak for påmindelsen om at nyder hvad der er ,og ikke hvad man havde tænk der skulle være. Mange tak. God bedring med dig, giv " koen" en lige John Wayen. Det har før virket. Glædelig jul håber jeg for dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Og et godt og lykkebringende nytår til dig.

   Slet
 20. Kære Lene. Mangler ord.. Sender dig kærlige hilsner og tanker med ønsket om et godt nytår. Ønsker solen skinner din vej i 2014. Kram fra Lone Louise (vb)

  SvarSlet
  Svar
  1. Lone Louise! Hvor er det godt at høre fra dig. Nogle gange er ingen ord bedst :)

   Slet
 21. Lene, åh - hvor er det hele dog bare noget lort... mildest talt..

  (Jeg vil så også bare takke dig for at have rettet min opmærksomhed mod det der hedder 'pallitativt team', for det har vi i høj grad brug for herhjemme, og tak - lortelæge, for ikke at have informeret min familie om det!)

  kram

  SvarSlet
  Svar
  1. Håber der er kommet en henvisning til teamet fra jeres læge nu. Jeg har haft et møde med dem og jeg er allerede imponeret.

   Slet
 22. Kære Lene. Jeg sender dig en tanke og alle de bedste ønsker for 2014 til dig og dine. Tak fordi du skriver. Jeg har virkelig taget dine ord til mig om at nyde det, der er. Kærlige hilsner Henriette

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er altid en af de største glæder for mig; At vide at jeg gør en forskel. Så det er mig, der takker.

   Slet
 23. Hej Lene har du overvejet at lave nogle videofilm omkring jeres hverdag, eller andre begivenheder, som din søn og du vil have de næste mange år? Uden at det skal lyde som om du er opgivet vil det være dejligt for din søn at have i det tilfælde at tingene ikke går som vi håber! Filmene er også dejlige at have når i når i er kommet ud på den anden side!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Nicole,
   Ja, jeg er igang. Når jeg altså kan tage mig sammen - og når det hele ikke går i vasken fordi jeg begynder at tudbrøle. Det er svært at finde den rigtige form. Så det bliver nok til en kombination af skrift og video.
   Jeg håber jeg har masser af tid endnu...

   Slet
  2. Det er jeg overbevist om du har!!!

   Slet

Jeg er glad for kommentarer. Det er rart at vide, at der er nogen, der gider...